ÖFK:s vd Michael Schabine under den allsvenska matchen mot Sirius den 18 juni 2020. Foto: Bildbyrån

ÖFK:s handlingsplan ”inte orealistisk”

Uppdaterad
Publicerad
Östersund FK fortsätter att dansa på slak lina ur ett ekonomiskt perspektiv. Klubben måste vända ett underskott på drygt 20 miljoner kronor för att säkra elitlicens nästa säsong. Än så länge dansar dock klubben kvar då ÖFK:s handlingsplan inte anses orealistisk av Licensnämnden.

Efter att Östersunds FK redovisat negativt kapital på drygt 20 miljoner kronor så har Svenska Fotbollförbundet krävt en handlingsplan för hur klubben ska vända det ekonomiska underskottet. En handlingsplan som nu alltså godkänts av Licensnämnden. Klubben har därmed året ut på sig att vända den negativa trenden.

– Vi är jätteglada och tacksamma, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till Östersunds-Posten.

Nämnden är dock tydlig med att det bara är handlingsplanen för hur klubbens negativa kapital ska återställas till minst noll under 2020 som är godkänd och att klubben ännu inte säkrat elitlicensen.

”Licensnämnden har kommit fram till att handlingsplanen inte är orealistisk. Slutliga beslut angående elitlicens för säsongen 2021 fattas under senhösten 2020” skriver SvFF i ett pressmeddelande.

SE MER: Drömmål av Häcken – men Östersund räddade oavgjort (19 juli 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Glädje i Östersund efter 2-2-kvitteringen mot Häcken. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer