Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Qatars emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani under VM-finalen i december. Till höger: Journalisten Olof Lundh under sin medverkan i SVT:s Aktuellt. Foto: SVT/TT

Olof Lundh om Zlatans utspel: ”Naturligtvis jättebra för Qatar”

Uppdaterad
Publicerad

Anmärkningsvärt att han går emot fotbollförbundets linje om Qatar. Men samtidigt inte förvånande att Zlatan Ibrahimovic hyllar sin tidigare arbetsgivare. Så kommenterar journalisten och författaren Olof Lundh Zlatans utspel på tisdagens presskonferens.

– Han har alltid gått sin egen väg och gör även så i det här fallet. Han har ju jobbat för Qatar och PSG (Paris Saint Germain) i fyra år, så det kanske inte är så konstigt, säger Olof Lundh i SVT:s Aktuellt.

På tisdagens presskonfererens fick Ibrahimovic frågan om vad han tyckte om Qatar som land och världsmästerskapet som arrangerades där. Zlatan svarade med att ge alltifrån organisationen till upplevelsen och vistelsen i sin helhet full pott – tio poäng av tio möjliga. En fjäder i hatten för Qatar, enligt Lundh.

Herrlandslaget i fotboll

– Globalt sett är det kanon för Qatar att Zlatan Ibrahimovic går ut och hyllar VM och allting runt VM. Sen tror jag inte det fungerar i Sverige, för de flesta i Sverige känner till problemet med emiratet och dess brist på mänskliga rättigheter.

Se intervjun med Olof Lundh i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet