Andreas Isaksson och Johan Elmander fanns på läktaren under matchen. Foto: Bildbyrån

Olsen om tävlingsdebuten: ”Jag njöt”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Isaksson har slutat i landslaget. In klev i stället Robin Olsen – och det med den äran. ”Jag njöt”, säger Olsen efter en imponerande tävlingsdebut i den blågula tröjan.

Daniel Nannskog hyllar Robin Olsen efter insatsen i 1-1-matchen mot Nederländerna i VM-kvalet. Hur tyckte då huvudrollsinnehavaren själv att det var att ersätta en svensk målvaktslegendar?

– Han har gjort det väldigt bra under alla år som han har stått, så det är inte så enkelt att ta över hans plats. Men samtidigt måste någon göra det. Och jag kände mig lugn. Jag njöt av det faktiskt, säger Olsen till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

26-årige Robin Olsen stod för en benparad tidigt i matchen sedan Davy Klaassen avslutat från nära håll. En viktig räddning enligt Olsen.

– Den var viktig både för mig och laget. Det hade inte varit så kul att starta matchen med 1-0 efter några minuter, så den var skön.

Nederländerna var närmast segern på Friends Arena och hade ett sent mål tveksamt bortdömt. Robin Olsen menar att Sverige ska vara nöjt med en poäng.

– Vi ska inte stå och vara besvikna nu, för jag vet inte ens om det var rättvist med 1-1. Vi gör det väldigt bra och får med oss ett bra resultat, säger han.

Se hela intervjun med Olsen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet