Robin Olsen i Roma-målet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sju insläppta mål för Olsen i Roma

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen hade en riktig mardrömskväll i Roma.

Landslagsmålvakten släppte in sju bollar på nio skott i cupen mot Fiorentina.

– Vi kan bara be om ursäkt till fansen, säger sportchefen Monchi till Roma TV.

Efter bara en halvtimme stod det 3-1 till hemmalaget och Robin Olsen var i princip chanslös på de målen. Jätteförlusten var ännu en smäll för Rom-laget som tappade 3-0 till 3-3 i helgen mot Atalanta.

Edin Dzeko tappade humöret i 72:a minuten och blev utvisad. Efter det gjorde Florens-laget tre mål till. Talangen Federico Chiesa gjorde hattrick.

– Jag kunde inte drömma om att en sån här kväll skulle hända, men jag tackar alla mina nära och dedikerar mitt hattrick till dem, säger hjälten till Rai Sport.

Det var första gången sedan 1961 som som Roma släppte in mer än sex mål i cupen, även den gången mot Fiorentina.

”Kan bara be om ursäkt”

– Det är kanske det svåraste och mest smärtsamma ögonblicket i min karriär. Det här är en dag då vi bara kan be om ursäkt till Romas fans, säger sportchefen Monchi till Roma TV.

I helgen möter femman Roma fyran Milan i en jätteviktig match i kampen om Champions League-platser. I dagsläget skiljer det en poäng mellan lagen i tabellen.

– Vi kommer inte att byta ut Di Francesco, fortsätter Monchi. 

Coppa Italia

Fiorentina logo

Fiorentina

7 - 1

AS Roma logo

AS Roma

Stadio Artemio Franchi, Firenze
Publik: 21190
Domare: Gianluca Manganiello

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.