Robin Olsen höll nollan mot Parma. Foto: Bildbyrån

Olsen höll nollan när Roma klättrade

Robin Olsen höll nollan när Roma tog en tunga bortaseger via 2-0 över Parma. Romas andra raka seger.

Albin Ekdal fick en tung eftermiddag mot sin gamla klubb, Juventus.

Trots att Sampdoria gjorde en bra match blev det förlust med 2–1, stor matchvinnare blev Cristiano Ronaldo med två mål.

Robin Olsen fortsätter att prestera bra för sitt Roma. Olsen tog två skott, var stabil och höll nollan när nya seriefemman Roma bortabesegrade Parma med 2-0.

Det var den svenske landslagsmålvaktens fjärde nolla under ligasäsongen – den första sedan 6 oktober.

Bryan Cristante spräckte nollan i den andra halvleken och sedan fyllde turken Cengiz Under på med slutresultatet 2-0.

VAR hjälpte Ronaldo

Sampdoria med svenske landslagsspelaren Albin Ekdal har gjort en bra höst i serie A. Men det har Juventus också.

Och efter att Cristiano Ronaldo gjort 1–0 direkt såg det tungt ut. Men Sampdoria reste sig och tog över spelet efterhand och fick en straff (efter VAR-bedömning) och kunde kvittera till 1–1 genom skytteligaledaren Fabio Quagliarella.

I andra halvlek spelade Juventus bättre, och laget fick också en straff (också den efter VAR-granskning) och då avgjorde Cristiano Ronaldo med att skjuta 2–1 mitt i målet.

Albin Ekdal som gjorde en bar första halvlek, blev utbytt i den 82:a minuten när Sampdoria jagade kvittering.