Robin Olsen. Foto: Bildbyrån.

Olsen tillbaka i England efter rånet: ”Bearbetar fortfarande”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen är tillbaka i England efter rånet i hemmet i våras.

Den traumatiska händelsen hindrade inte landslagsmålvakten från att återvända.

– Det är något vi bearbetar fortfarande, säger han.

I mars utsattes Olsen och hans familj för ett otäckt rån i sitt hem då Olsen spelade för Everton. Olsen och hans familj var hemma när maskerade män bröt sig in och familjen ska ha blivit hotad med machete, enligt brittiska medier.

På måndagen – några dagar efter att Olsen blivit klar för en utlåning till engelska Sheffield United från Roma – kommenterade han händelsen för första gången.

– Vi trivdes väldigt bra i England. Sådana saker kan hända överallt. Det har inte gjort att vi tycker mindre om England eller trivs mindre bra. Det kan hända överallt och det är något vi bearbetar fortfarande och som vi vill lägga bakom oss. Det är bara skönt att komma tillbaka, säger Olsen på en presskonferens.

”Flöt på som vanligt”

Han tycker inte att händelsen har påverkat honom som spelare.

– Inte som spelare. Jag var skadad just då och när jag kom tillbaka någon vecka senare så spelade jag mot Brighton och då flöt det på som vanligt. Jag kände mig i bra form.

Han tycker inte heller att händelsen påverkat honom som människa.

Övergången till Sheffield blev klar i sista stund och Olsen hoppas kunna vara med och föra tillbaka klubben till Premier League.

”Glad att det löste sig”

– Sista pappret blev inskickat fem eller fyra minuter innan deadline. Jag är väldigt glad att det löste sig till slut. Det är en fin klubb som var i Premier League förra året och har ambitionen att gå upp snabbt igen och den resan ska bli väldigt kul att vara med på, säger Olsen.

Om att spela i Englands andradivision säger han:

– Jag behöver speltid. Jag trivdes väldigt bra i England förra året och kände att jag ville stanna där. Vi hittade den här lösningen där jag får mina matcher.

KLIPP: Sveriges tog bragdseger mot Spanien (2 sep 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.