Göteborgs Stina Blackstenius och Emma Kullberg jublar. Foto: Bildbyrån

Förvirring kring vem som gjorde segermålet för nya serieledaren Göteborg FC

När Göteborg FC:s namnkunniga anfallare körde fast klev en mittback fram och nickade laget till segern, 1-0, mot Kif Örebro och tog laget till serieledning. Emma Kullberg blev matchvinnare för Göteborg efter att ha sänkt sina gamla lagkamrater. Eller hur var det med den saken?

– Det är mellan himmel och helvete idag, säger tränaren Jörgen Ericson till GP.

Stina Blackstenius och Pauline Hammarlund, byttes ut mot Rebecka Blomqvist, skapade chanser men bollen ville inte in. Laget brände två straffar och tre bollar (en av straffarna) satt i målställningen. Men 0-0 stod sig länge.

Efter en dryg timme byttes Rebecka Blomqvist in i stället för Pauline Hammarlund. Vid en högerhörna knappt tio minuter senare nickade mittbacken Emma Kullberg in bollen, eller var det backkollegan Natalia Kuikka? och det stod 1-0 för Göteborg, viket stod sig matchen ut.

– Vi vet inte fortfarande. Inte ens de själva vet. Men Kullberg verkar vara sist på bollen. Det var den typen av mål som behövdes i dag, säger tränaren Jörgen Ericson till GP.

19-2 i avslut för Göteborg

Det var tung Göteborgsdominans i den första halvleken där laget brände två straffar på tre minuter. I den elfte minuten drog Filippa Angeldal bollen i den högra kryssribban och tre minuter senare störtdök Örebros målvakt Moa Öhman i det vänstra hörnet och fantomräddade Julia Zigiotti Olmes hårt slagna straff.

Göteborg hade 19-2 i avslut (12-2 på mål) men det blev ändå nervigt i slutet när 1-0-ledningen skulle försvaras.

Göteborgs nyförvärv Brianne Folds var med laget till Örebro men pappersstrul och tidsskillnaden med USA gjorde att övergången inte hann registreras. Folds uppmärksammades för att ha provtränat med Linköping som betalade hennes resa innan hon valde Göteborg.