Foto: BILDBYRÅN

Örebro testar inte illamående spelare

Uppdaterad
Publicerad

De örebrospelare som mådde illa, kräktes och spelade i helgens allsvenska match mot Sirius kommer inte att testas för covid-19.

Örebro SK skriver nu i ett uttalande att spelarna varken mår dåligt eller har några symptom efter matchen. De kommer därför inte att testas.

– Det är ingen av dem som mår dåligt eller har några symptom. ÖSK kommer, efter dialog med klubbens läkare Ulf Nordström, inte att testa några spelare för covid-19 då bedömningen är att det handlar om en matförgiftning och att inga av symptomen tyder på covid-19”, skriver klubben.

Corona och idrott

I söndags började fem, sex spelare i Örebro må dåligt i samband med uppvärmningen före bortamötet med Sirius. Hemmalagets klubbläkare Jakob Johansson, som hade kunnat besluta att stoppa spelarna från spel, fick aldrig informationen och de spelade sedan i matchen mot Sirius.

Klipp: Örebros tränare Axel Kjäll kommenterar händelsen (6 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet