Oscar Linnér har skrivit på för Brommapojkarna Foto: Bildbyrån

Oscar Linnér återvänder till allsvenskan – klar för Brommapojkarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett minst sagt turbulent år för Oscar Linnér förra säsongen när han lämnade Gif Sundsvall.

Men nu är 25-åringen tillbaka i allsvenskan.

– En stor och inspirerande utmaning, säger Linnér till Brommapojkarnas hemsida.

Den förre AIK-målvakten som slog igenom och tog SM-guld är tillbaka i allsvenskan. Det var 2020 som Linnér tog steget från AIK till tyska Arminia Bielefeld. Men den tiden blev inte så jättelyckad och svensken fick aldrig göra sin a-lagsdebut. Han blev utlånad till italienska Brescia för att sedan skriva på för Gif Sundsvall – för att få till en nystart i sin karriär.

Ja en nystart blev det inte. För sejouren i Norrland blev minst sagt både märklig och händelserik. Efter en omtalad intervju efter att han blivit petad i den allsvenska premiären mot Sirius valde klubben att bryta kontraktet.

Nu är han alltså klar för nykomlingen Brommapojkarna.

– Det är en väldigt bra möjlighet för mig att kunna ansluta till BP i det här läget. Jag känner föreningen väl sedan tidigare då jag spelat i BP som ungdom. Nu ser jag fram emot att få representera BP i på seniornivå i allsvenskan, säger Linnér till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna. Linnér kommer senast från en kort sejour i danska Ålborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.