Nordin Gerzic har spelat över 300 allsvenska matcher för Örebro. Foto: Bildbyrån.

ÖSK-ikonen avslutar karriären: ”Extremt stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Nordin Gerzic har spelat över 300 allsvenska matcher för Örebro SK – men efter den här säsongen blir det inte fler. Han avslutar karriären.

– Jag är extremt stolt över vad jag har gjort under min fotbollskarriär, säger han till klubbens hemsida.

Nordin Gerzic har klubbrekordet för flest allsvenska matcher för Örebro, hela 326 stycken. Nu återstår maximalt tre matcher då han avslutar karriären efter säsongen.

Han kom upp i a-laget 2003 och har sedan dess gjort flera sejourer i den klubben. I år åkte de ur allsvenskan.

– Mitt beslut att avsluta karriären har vuxit fram under året. För mig är ÖSK som en familjemedlem och klubben ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men jag känner mig färdig och det här beslutet känns rätt, säger han och fortsätter:

– En spelare med min historia betyder såklart mycket för klubben, men jag tror inte att ÖSK kommer ha svårt att klara sig utan mig. Nu blir det andra som får kliva fram och andra människor som får växa så som jag har vuxit.

38-årige Gerzic hyllas av fotbollschef Axel Kjäll.

– Jag tror att hans klubbrekord kommer att bli svårslaget och jag är stolt över att få ha jobbat tillsammans med honom under många av dessa år. Den ömsesidiga kärleken mellan honom och klubben, supportrarna samt staden Örebro gör honom för alltid till en svartvit legend.

Utöver Örebro har Gerzic representerat Rynninge IK och IFK Göteborg. Han har gjort två a-landskamper för Sverige.

KLIPP: Kanada firade historisk seger mot Mexiko – i snön (17 nov 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.