Dahlin fick plastglas med öl i kastat på sig: ”Alltid allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö besegrade Göteborg på Gamla Ullevi.

Men under matchen fick MFF-målvakten Johan Dahlin ett plastglas med öl i kastat i nacken av Blåvittklacken.

– Inkastade föremål är alltid allvarligt, säger matchdelegat Hans Larsson till Fotbollskanalen.

Matchen var intensiv från första minut och det var Göteborg som inledningsvis tog tag i matchpinnen, men MFF växte in i tillställningen och lyckades till slut vinna.

I slutskedet av matchen fick dock Malmös målvakt Johan Dahlin ett plastglas med öl i kastat på sig när han höll i bollen. Burväktaren tog sig för nacken efteråt men såg inte ut att ha ont.

– Vi kan prata om något annat. Det var inte så farligt. Det skapar rabalder av ingenting, säger Dahlin till Sydsvenskan.

 Den tidigare landslagsanfallaren Marcus Berg, spelare i Göteborg, var dock märkbart irriterad på hemmasupportrarna i samband med händelsen.

– Jag tycker inte att det är okej, det ska inte kastas in grejer från läktaren. Det spelar ingen roll om det är en plastmugg med vätska i – det ska inte hända. Men det gick bra och det blev ingen hets, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Rapporteras till förbundet

Matchdelegaten Hans Larsson förklarar att situationen rapporteras till riksombudet på Svenska fotbollförbundet som sedan får bedöma om de ska gå vidare till disciplinnämnden eller inte.

– Inkastade föremål är alltid allvarligt, säger Hans Larsson till Fotbollskanalen.

Om det går att hitta den skyldige?

– Det får polisen försöka ta reda på tillsammans med klubbarna, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.