SVT:s expert Frida Östberg är glad att Göteborg FC kommer spela vidare i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Östberg: ”Jätteviktigt för svensk framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Pauline Hammarlund ser gärna att Göteborg FC blir BK Häcken.

SVT Sports expert Frida Östberg håller med.

– Det betyder jättemycket för spelarna. Det är jätteviktigt för svensk framtid, säger Östberg.

I går meddelade BK Häcken att de kallar till extra årsmöte för att rösta om att ta över Göteborg FC:s damlag. Pauline Hammarlund, anfallare i GFC, är positiv.

– Så klart att alla är glada att det finns en möjlighet att fortsätta spela fotboll i Göteborg, det är framför allt det, sa hon till SVT Sport.

SVT Sports expert Frida Östberg är positiv till BK Häckens initiativ.

– Jag tycker att det är bra. Spelare och ledare är nöjda med att de kommer till en sådan stabil förening, det finns en trygghet där. Då tänker jag även på faciliteterna, säger Östberg.

– Det betyder jättemycket för spelarna och ledarna. Man fick en riktig kalldusch, men sen har man ganska snabbt hittat en trygg och genuin förening. Sen är det en utmaning att bygga en ny känsla av hemmaplan, men det här tror jag att man kommer att klara av.

Viktigt för staden Göteborg

För Göteborg som stad är det viktigt att ha ett lag i damallsvenskan.

– Ja, och att de syns i Europa. Häcken vill satsa långsiktigt och jag utgår ifrån att de satsar likvärdigt på dam och herr. Det finns en vilja att satsa och det behövs stabilitet för att kunna göra en långsiktig satsning. Häcken är en trygg och stabil förening och det finns en bra organisation, det är också viktigt för att kunna göra den här långsiktiga satsningen.

– Det är viktigt om vi ska ut och konkurrera i Champions League. Det är otroligt viktigt med stabil ekonomi och att föreningen har muskler att vara med.

”Jätteviktigt”

Tror du att det blir av?

– Jag tror inte man hade gått ut med det om man inte visste att man skulle få ett positivt besked.

Det här är också bra för svenska landslaget, enligt Östberg.

– Det är jätteviktigt för svensk framtid, både för bredden och spetsen. Du vill ha så få störningsmoment som möjligt och därför är det viktigt att spelarna får den tryggheten som de behöver i det här läget. Med den här lösningen får de en bättre helhet, nu får de vara i den miljön som de har valt, säger Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.