Östberg hyllar de unga: ”Det bådar gott”

Uppdaterad
Publicerad

Efter segern med 3-0 mot Polen i EM-kvalet hyllar SVT:s expert de unga spelarna i landslaget. ”De är så trygga i spelet, det bådar gott”, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Flera av de yngre spelarna i landslagstruppen visade framfötterna i Sveriges segermatch mot Polen i Göteborg, och SVT Sports expert Frida Östberg var imponerad.

– Framförallt en väldigt bra energi från spelarna. Det kändes som att dom verkligen trivdes där ute på planen. Det är roligt att se så många spelare som vill kliva fram och göra det där lilla extra, säger Frida Östberg.

Damlandslaget i fotboll

– Jag tycker att Jakobsson och Samuelsson dominerar fullständigt på sin kant, men jag vil samtidigt också lyfta fram de här nya spelarna som Diaz Pettersson, Hurtig och Magdalena Ericsson, som är så trygga i spelet. Det bådar gott, säger Frida Östberg.

Hurtig bekräftar: ”Stannar i Sverige”

En av de som verkligen tog chansen var Lina Hurtig, som gjorde sitt första landslagsmål ikväll. Hurtig sitter på ett utgående kontrakt med Umeå IK och har ryktats vara på väg till storklubben PSG. Men stjärnskottet bekräftade för SVT Sport att så inte är fallet.

– Det är någonting på gång men jag blir i alla fall kvar i Sverige, svarade hon när SVT Sport frågade om flyttryktena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet