Emma Berglunds skada kan bli tuff för Göteborg FC. Foto: Bildbyrån/Aftonbladet

Östberg om Berglunds skada: ”Det är allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg FC:s lagkapten Emma Berglund tvingades kliva av redan efter tolv minuter då de kryssade borta mot Eskilstuna United.
– Det är allvarligt, säger SVT Sports expert Frida Östberg om skadan.

Emma Berglund, 31, har några skadedrabbade år bakom sig och experten Frida Östberg tror att de fortfarande påverkar. Dagens skada var ändå inte en gammal som revs upp, utan en ny vadskada.

– Hon är förmodligen för lite matchad för spel. Det är allvarligt. Hon är en ledarprofil för Göteborg som siktar på guld och hon är en otroligt viktig pjäs i den jakten, säger Östberg.

”Det kom som en chock”

Så här säger spelaren själv om skadan:

– Det är alltid så svårt att sia om, det är nog bäst att bara få en ”MR” (magnetröntgen) på det så får man ta det därifrån. Men jag tror definitivt att det är en bristning, säger Berglund och fortsätter:

– Jättesurt. Jag försöker lugna mig med att det är en lång säsong och att det förhoppningsvis kan gå fort. Det har känts så bra under våren så... det kom som en chock.

Sedan tidigare saknar Göteborg Elin Rubensson som är gravid och den ordinarie lagkaptenen Beata Kollmats som har skadat korsbandet.

– Det finns otroligt många bra spelare i laget, men för att ha kontinuiteten och för att bära ett lag så behövs spelare som Beata Kollmats eller Emma Berglund som vågar ställa krav och vet vilken nivå man behöver ligga på, säger Östberg.

Blackstenius på bänken: ”Positivt”

En annan snackis i det Göteborg som efter två matcher står på fyra poäng är att stjärnvärvningen Stina Blackstenius har börjat bägge matcherna på bänken.

– Det är en konkurrenssituation som man har i Göteborg nu och det är ju positivt. Om man ska vinna det där guldet behöver man kunna variera sig lite då det blir ett tätt spelschema. Jag förstår att man väljer att spela (Rebecka) Blomqvist och (Pauline) Hammarlund tillsammans och att Blackstenius får komma in successivt efter sin skada, säger experten.

KLIPP: Göteborgs kapten Emma Berglund tvingas kliva av

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Kopparbergs/Göteborgs kapten Emma Berglund tvingas kliva av
OBOS Damallsvenskan
Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

1 - 1

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 0
Domare: Laura Rapp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer