Brassejubel efter Neymars 2–0-mål. Foto: Bildbyrån

Sambafotboll av Brasiliens stjärnor i VM-genrepet

Brasilien vill ha VM-revansch efter det förkrossande uttåget för fyra år sedan.

Och söndagens genrep mot Österrike lovar gott.

Storstjärnorna Neymar och Philippe Coutinho nätade båda i 3–0-segern på bortaplan i Wien.

Anfallaren Gabriel Jesus öppnade målskyttet i den 36:e minuten. En hörna från Willian hamnade hos Marcelo som sköt från distans på en täckande försvarare, bollen hamnade då hos Jesus som kyligt satte 1–0 i bortre hörnet.

Det var stundtals tufft och grinigt och när storstjärnan Neymar – nyss tillbaka efter långtidsskada – blev liggande efter en duell i andra halvlek var det nog många brasilianska fans som höll andan.

Kort därpå fick Barcelonas Philippe Coutinho en flygtur och ett mindre bråk utbröt där spelarna fick säras på.

Visade på bredd i truppen

Neymar, som nätade i comebacken mot Kroatien förra veckan, fick skriva in sig i målprotokollet även i dag. Med kvicka fötter lurade han upp Aleksandar Dragović på läktaren och rullade iskallt in 2–0 i den 63:e minuten.

Coutinho fastställde slutresultatet 3–0 kort därpå och brassarnas andra halvlek, där de genomförde flera byten, visade på bredden i truppen som jagar VM-revansch.

Lagets drömmar om guld på hemmaplan i Brasilien 2014 slutade med en förnedring i semifinalen mot Tyskland, 1–7, i ett av VM-historiens mest klassiska ögonblick.