Kylian Mbappé hotade Österrikeförsvaret gång på gång. Foto: Bildbyrån

Frankrike utan seger i Nations League – kryssade mot Österrike

Ett segerlöst Frankrike behövde vinna borta mot Österrike för ha en chans på topplaceringen i sin Nations League-grupp.

Men man fick nöja sig med ett kryss efter att Kylian Mbappé räddat en poäng i slutskedet.

Matchen slutade 1-1.

Ett fullsatt Ernst-Happel-Stadion fick jubla när Österrike tog ledningen i den första halvleken – efter ett drömanfall.

Schlager drev upp med bollen innan han hittade Arnautovic, som i sin tur släppte ut bollen på en löpande Laimer. Ett perfekt inspel senare och Andreas Weimann kunde enkelt placera in sitt första landslagsmål för Österrike.

Innan dess hade Frankrike haft en jätteläge att ta ledningen men målvakten Patrick Pentz stoppade Karim Benzema med en vass dubbelräddning.

Mbappé räddade poäng

Frankrike fick en bra start på den andra halvleken.

Kingsley Coman fick ett jätteläge att kvittera men hans avslut från nära håll gick högt över ribban.

Gästerna i blått bytte sedan in Kylian Mbappé och visst fick det effekt. I den 83:e minuten sprang han sönder hemmaförsvaret innan han avslutade rätt upp i nättaket till 1-1.

Samme Mbappé hade sedan ett skott i överliggaren men några fler mål blev det inte i matchen.

Frankrike har nu spelat in två poäng på tre matcher i Nations League. I den andra matchen i gruppen besegrade Kroatien Danmark med 1-0.