Östersunds klubbmärke Foto: Bildbyrån

Östersunds kommun vill stoppa utbetalningar till ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Enligt P4 Jämtland är Östersunds kommun på väg att stoppa utbetalningar till Östersunds FK.
Detta efter Fotbollskanalens avslöjande i går om att en fjärde person, som är ÖFK-anställd, har varit misstänkt i den ekobrottshärva som finns kring klubben.
Personen avskrevs på grund av preskriptionstiden på brottet.

Efter Fotbollskanalens avslöjande i går om att en fjärde person, som är ÖFK-anställd, har varit misstänkt i den ekobrottshärva som drabbat personer runt den allsvenska klubben agerar nu Östersunds kommun.

Enligt P4 Jämtland vill kommunen nu, åtminstone tills vidare, dra in de sponsorpengar de varje år förser klubben med.

Stoppas tills vidare – eller permanent

– Jag har bett kommundirektören stoppa utbetalningen av den sista delen av kommunens sponsring. Vi kommer att ta en bred politisk diskussion om vi ska stoppa den helt eller om vi kommer att fullfölja utbetalningen, säger det centerpartistiska kommunalrådet Bosse Svensson till P4 Jämtland.

Preskriptionstiden på brottet gör dock att personen inte längre är misstänkt för brottet.

Enligt P4 Jämtland är kommunens sponsorbelopp på 900 000 kronor, varav två tredjedelar redan är utbetalt – den tredje återstår fortfarande.

Beslut dröjer

Beslut om huruvida kommunen kommer dra in pengarna helt eller inte kommer att komma inom några veckor. Först ska det diskuteras av partiernas gruppledare.

Östersunds pressansvarig Patrick Sjöö ville inte kommentera uppgifterna för P4 Jämtland.

Daniel Kindberg är sedan i april misstänkt för bedrägeribrott, men klubben har hela tiden hävdat att de inte är inblandade i brottsutredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Senaste avsnittet på SVT Play