Daniel Kindberg, arkivbild. Foto: SVT

Daniel Kindberg anhållen misstänkt för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Ekobrottsmyndigheten gick in på Östersundshem i morse och beslagtog vd:n Daniel Kindbergs arbetsdator. Enligt uppgift till ÖP och SVT är han anhållen för misstänkt bedrägeribrott.

I morse gick poliser och personal från Ekobrottsmyndigheten in på Östersundshem och begärde tillträde till Daniel Kindbergs arbetsrum.

– Förhör ska hållas och andra utredningstekniska åtgärder vidtas, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå.

Ekobrottsmyndigheten har beslagtagit Daniel Kindbergs arbetsdator.

Kindberg ska vara anhållen

– Just nu är det två frihetsberövade i Östersund i det här ärendet, vi har gjort tillslag på olika platser i Östersund, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson.

Misstankarna är grovt bedrägeribrott respektive bokföringsbrott. Under dagen beslutade åklagaren att anhålla två personer i det här ärendet. Daniel Kindberg ska vara en av de anhållna. Detta var Östersunds-Posten först med att berätta.

Kopplingar till misstänkt företagare

Ekobrottsmyndigheten varken bekräftar eller dementerar uppgiften, däremot berättar kammaråklagaren att det finns kopplingar mellan dagens tillslag i Östersund och misstankar mot en företagare i Västernorrland.

– Det började förra veckan när en företagare från Västernorrland frihetsberövades, utifrån det har man gått vidare och frihetsberövat ytterligare två personer, säger Niklas Jeppsson.

Dessa två är anhållna på sannolika skäl, som är den starkare brottsmisstanken, skriver Aftonbladet.

Personal informerats

Från Östersundshems sida uppger man sig inte känna till några detaljer kring bakgrunden. Under förmiddagen har Östersundshems styrelse, personal och Östersunds Rådhus AB informerats.

Daniel Kindberg är vd i Östersundshem och ordförande i fotbollsklubben Östersunds FK. SVT Jämtland söker Daniel Kindberg, men vi har inte lyckats nå honom.

Vd för Östersundshem AB.

Östersundshem ägs av moderbolaget Östersunds Rådhus AB.

Ordförande för Östersunds FK.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet