Östersund närmade sig Europa-platserna

Uppdaterad
Publicerad

Östersund vann måstematchen mot AFC Eskilstuna i allsvenskan. Laget behövde en seger för att hänga på konkurrenterna i jakten på nytt Europa League-kval och vann som på beställning enkelt med 3-0 på Jämtkraft Arena.

– Vi hade bra kontroll. Vi styrde det som hände i hela matchen, säger ÖFK-målskytten Johan Bertilsson till C More.

Östersund kontrollerade matchen från början till slut. Laget rullade mycket boll och överbelastade ofta motståndet längs kanterna. Men det var först i den 39:e minuten som laget fick nätet att rassla. Johan Bertilsson tog sig runt på vänsterkanten och spelade fram ovane målskytten Tim Björkström till 1-0.

– Det var skönt att få med sig ett mål innan halvtid. Vi pratade om att komma runt på kanterna och fylla på i boxen, så det var en bra pass av Bertilsson och det gick bra den här gången, sa Björkström till C More i halvtid.

Islossning i andra halvlek

I andra halvlek fick Östersund full utdelning. Saman Ghoddos sköt 2-0 efter fint inspel i straffområdet, medan Bertilsson utökade till 3-0. Hemmalaget hade även ytterligare en boll i mål, men fick målet bortdömt för tufft spel mot bortamålvakten.

Östersund tog därmed ett kliv upp i tabellen till femteplats och är nu bara en poäng bakom AIK på tredjeplats och två poäng bakom Djurgården på andraplats i jakten på nytt Europa League-kval nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.