Östersunds knock – fyra mål på en halvtimme

Östersund gick på knock hemma mot Trelleborg. Efter tio minuter stod det 3-0, efter en halvtimme 4-1. Saman Ghoddos blev tvåmålsskytt.

– Frisparkar har varit lite av mitt signum den här säsongen, säger han till C More.

Saman Ghoddos förväntas lämna Östersund den här sommaren, men så länge han spelar ser han till att leverera.

I dagens hemmamatch mot Trelleborg gick ÖFK upp i en 3-0-ledning efter elva minuter. Ghoddos smekte in en frispark till 2-0 och stötte in trean efter ett inspel från Hosam Aiesh.

– Frisparkar har varit lite av mitt signum den här säsongen. Jag nöter på varje träning, kanske 20-30 stycken per träning, säger Ghoddos till C More i paus.

Engelsmannen Curtis Edwards satte 1-0 efter fem minuter, även det efter en smart passning av Aiesh – som utgick skadan en bit in i halvleken.

Hopcutt utökade

Med dryga halvtimmen spelad kom fyran. Ghoddos stack i djupet och svepte in bollen från högerkanten. Jamie Hopcutt mötte, tog hjälp av en motståndare och en vänsterfot senare stod det 4-0.

Trelleborg reducerade omgående när Aly Keita missbedömde ett skott från snäv vinkel, avfyrat av 19-årige Felix Hörberg. 4-1 och viss kontakt för gästerna – men klar fördel Östersund.

– Aggressiv halvlek från vår sida. Om vi orkar ska vi försöka göra så hela matchen. Vi är väldigt nöjda med fyra mål, men inte lika nöjda med målet vi släpper in, säger Ghoddos.

Andra halvlek blev mållös och ÖFK, som ligger femma, har tagit fem segrar på de sex senaste ligamatcherna.

Noterbart är att Östersunds rivstart bara har överglänsts av ett lag sedan 1999. 2003 gick IFK Göteborg upp i en 3-0-ledning hemma mot Örebro efter tio minuter.