Strandberg hjälte för MFF med två mål

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF hakar på i toppen efter tre viktiga poäng borta mot Örebro.

Carlos Strandberg blev stor hjälte med båda målen i 2–1-segern.

– Det känns som att vi är på rätt spår, säger han till C More.

U21-landslagsmannen Strandberg hade det bästa läget, på volley, i en händelsefattig första halvlek där hemmalaget Örebro försvarade sig väl.

Men efter paus dröjde det bara tre minuter innan den kraftfulle anfallaren fick en fin boll från Søren Rieks att jobba på i djupled. Strandberg rundade målvakten Oscar Jansson och satte 1–0.

Med cirka 20 minuter kvar fick ÖSK chansen att kvittera på straff. Johan Dahlin kastade sig åt rätt håll och räddade försöket från Kennedy Igboananike, men Filip Rogic kastade sig uppoffrande fram och nickade in kvitteringen på returen.

Det var frustrerade miner i MFF där och då – men skåningarna samlade sig.

”Höjt truppen rejält”

Bara fyra minuter efter kvitteringen gjorde Carlos Strandberg 2–1 med sitt sjätte mål för säsongen. Arnór Traustason ute till vänster spelade snyggt fram till målet där Strandberg pressade sig in framför Brendan Hines-Ike och tryckte in segermålet.

– Det är kul att få göra mål, men framför allt roligt att laget vinner. Vi är tillbaka på vinnarspåret och har höjt upp truppen rejält med några riktigt duktiga spelare. Det är roligt, säger 22-åringen till C More.

Malmö har efter sin mardrömsinledning på allsvenskan lyckats klättra upp på sjätte plats i tabellen, två poäng bakom femman Östersund som i dag slog Trelleborg med 4–1. Det här var lagets fjärde raka match utan förlust.

Allsvenskan

Örebro SK logo

Örebro SK

1 - 2

Malmö FF logo

Malmö FF

Behrn Arena, Örebro
Publik: 4045
Domare: Andreas Ekberg

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.