På måndag kl 11 kommer beslut om ÖFKs överklagan kring elitlicensen Foto: Bildbyrån

Östersunds öde meddelas på måndag

Uppdaterad
Publicerad

På måndag klockan 11 kommer Östersunds framtid att kommuniceras ut av Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd.

Beslutet avgör om det blir Östersund eller Brage i allsvenskan 2020.

Får ÖFK återigen nej kan klubben dock överklaga till Riksidrottsnämnden.

Östersunds ekonomiska kris har varit en följetong under hösten. Efter att ha fått sin elitlicens indragen i slutet av november så överklagade klubben till Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd. ÖFK:s VD Lennart Ivarsson har träffat överklagandenämnden och presenterat en ekonomisk plan för klubben och säger till SVT Sport att man var ”väldigt optimistiska” efter mötet.

Överklagandenämnden har haft sammanträde under veckan och på måndag kl 11 kommer man att kommunicera ut nämndens slutgiltiga beslut angående elitlicensen. Skulle ÖFK återigen få ett nej så har man fortfarande ytterligare en instans, Riksidrottsnämnden, att vända sig till. Brage, som förlorade det allsvenska kvalet mot Kalmar, kommer att ta Östersunds plats i allsvenskan om ÖFK blir nekade sin elitlicens.

ARKIV: Östersunds FK:s förre ordförande dömd till fängelse (5 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.