Eskilstunas Petra Johansson. Foto: Bildbyrån

Förra landslagsspelaren återvänder till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Förra landslagsmittfältaren Petra Johansson, tidigare Larsson, återvänder till Linköping.

Det blir en återkomst efter sex år i andra klubbar, först i Kvarnsveden och nu senast som lagkapten i Eskilstuna.

– Det känns som att jag kommer hem, säger hon till LFC:s hemsida.

Johansson är meriterad med nio A-landskamper, Champions League-spel och var lagkapten i Eskilstuna under säsongen som gick.

Nu återvänder hon till Linköping som hon representerade mellan 2006 och 2014.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka. Linköping har varit min hemstad de senaste 14 åren, så jag känner mig verkligen hemma här. LFC bygger något bra, de har precis som jag höga ambitioner, säger hon till lagets hemsida.

Kontraktet sträcker sig över ett år.

Ett annat damallsvenskt lag som rustar inför nästa säsong är Växjö. De har värvat danska högerbacken Emilie Henriksen, 22, från Bröndby. Henriksen, som har gjort två A-landskamper, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag ville till en svensk klubb eftersom den svenska ligan är mycket jämnare än den danska. Det borde bli fler tuffa matcher här än i Danmark där Bröndby och Fortuna Hjörring är väldigt dominerande, säger hon till Smålandsposten.

ARKIV: Här är Rosengårds guldvrål (20 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.