Malmös tränare Uwe Rösler under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö och Sundsvall Foto: TT.

Överlägset MFF nollat av Sundsvall

Malmö FF dominerade totalt hemma mot Sundsvall och vann hörnstatistiken med hela 21–1. Någon seger blev det dock aldrig för det regerande mästarlaget. Mötet i Skåne slutade mållöst.

– Totalt överlägsna – det är bara målen som fattas, säger lagkaptenen Markus Rosenberg till C More.

När Malmö FF i mitten av april spelade 2–2 borta mot Sundsvall var tillvägagångssättet på något vis signifikativt för det regerande mästarlagets tunga vår. Kort efter att MFF tagit ledningen kom Sundsvalls kvittering i den 87:e minuten.

Framspelare då till Maic Semas 2–2-mål var Romain Gall, som sedan mitten av juli spelar för MFF. Nu fick fransk-amerikanen chansen från start mot sin forna klubb när MFF-tränaren Uwe Rösler vilade exempelvis spelmotorn Anders Christiansen med klubbens tuffa spelschema i minnet.

På torsdag möter MFF den turkiska storklubben Besiktas på hemmaplan i Europa League.

Rieks träffade stolpen

Trots en total hemmadominans lyckades dock varken Gall eller någon annan MFF-spelare få hål på William Eskelinen i Sundsvallsmålet. Detta trots att Malmö vann hörnstatistiken med ofattbara 21–1.

Bästa chansen till ett segermål fick Søren Rieks i den 22:a minuten när MFF rullade upp Sundsvallsförsvaret i straffområdet, men danskens avslut tog i William Eskelinens vänstra stolpe.

Sundsvall spelade disciplinerat utan att kunna hota i omställningsfasen. Även i andra halvlek var det fortsatt stor Malmödominans. Hemmalaget, som saknade Oscar Lewicki (avstängd), Rasmus Bengtsson (skadad) och målvakten Johan Dahlin (förkyld), kunde dock aldrig bräcka Sundsvallsmuren. Mötet slutade mållöst och MFF-spelarna buades ut efter slutsignalen.