Pär Zetterberg under sejouren som tränare i Falkenberg 2014. Arkivbild. Foto: TT

Pär Zetterberg får gå när Anderlecht måste spara

Uppdaterad
Publicerad

I spåren av coronavirusutbrottet måste den belgiska storklubben Anderlecht spara pengar.

Därför får Pär Zetterberg sparken som assisterande tränare.

”Han kommer alltid bli ihågkommen som en legendar”, säger klubben i ett uttalande.

Det utbredda coronavirusutbrottet har fått stora konsekvenser för världsekonomin.

Fotbollen är inte undantagen.

Corona och idrott

Eftersom den belgiska ligan just nu ligger nere måste Anderlecht spara pengar – och därför tvingas den klassiska storklubben sparka Pär Zetterberg.

Den 49-årige svensken, som under den aktiva karriären spelade omkring 300 matcher för Anderlecht under två sejourer, har varit assisterande tränare i laget sedan slutet av 2018. När han tillträdde fick han inte ett tidsbestämt avtal, utan en tillsvidareanställning.

”Professionell fotboll står, precis som mycket annat, inför stora ekonomiska utmaningar på grund av corona. Viruset har stor ekonomisk påverkan på vår klubb. Därför måste vi stålsätta oss, för att kunna stå emot stora ekonomiska förluster när ligan nu är pausad. Det är anledningen till att vi måste säga upp Pär Zetterberg. Han kommer alltid bli ihågkommen som en legendar”, säger klubben i ett uttalande enligt lokala medier.

Brysselklubben Anderlecht har upplevt något av en mardrömssäsong rent sportsligt och parkerar först på åttonde plats i den belgiska ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet