Foto: SVT

Glenn Strömberg: ”Fotbollen har blivit sekundär i Bergamo”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsexperten Glenn Strömberg, hemmahörande i Bergamo i norra Italien, har inte återvänt hem efter att staden drabbats hårt av coronaviruset. Den före detta Atalantaspelaren gästade i dag Helgstudion.

– Ta detta på allvar, säger en märkbart tagen Strömberg.

Bergamo med omnejd är en av de områden i Italien som drabbats hårdast av coronaviruset. De senaste månaderna har 60-årige Strömberg inte kunnat vara på plats i hos sin familj och sina vänner. Mycket har förändrats sedan han senast var hemma.

– Jag vet människor som jag såg och pratade med för bara tre-fyra månader sedan som jag vet i dag inte finns längre, säger Glenn Strömberg i Helgstudion.

Corona och idrott

Vill att krisen tas på allvar

Italien har nästintill stannat av och invånarna har tvingats till isolering. Glenn Strömberg vill nu att krisen ska tas på allvar från hela världen.

– Ta detta på allvar. Jag tror tyvärr att detta kommer att bli mycket värre än vad vi tror, säger Strömberg.

KLIPP: Familjen i Bergamo träffas inte

Atalanta, där Glenn Strömberg spelade i åtta framgångrika år och där han även bar kaptensbindeln, har haft en historisk säsong. För första gången någonsin är ”La Dea” i Champions League-kvartsfinal. Framgångar som vanligtvis hade lett till gränslöst firande, men nu är situationen annorlunda.

– Fram tills för en månad sedan var det väldigt mycket Atalanta. En fantastiskt säsong så klart, men läget har blivit för allvarligt nu. Fotbollen, hur än mycket den betyder för bergamaskerna, har blivit sekundär. Det finns mycket, mycket större saker i Bergamo nu som man måste göra någonting åt, säger Glenn Strömberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet