Sebastian Larsson öppnar för EM 2021 Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson: ”Dröm att avsluta landslagskarriären med ett lyckligt EM”

Uppdaterad
Publicerad

Landslaget har fått glädjande besked.

Andreas Granqvist, Marcus Berg och Sebastian Larsson satsar vidare mot det framflyttade mästerskapet nästa sommar.

– Jag ska försöka se till att jag är tillräckligt bra och fräsch för att få uppleva EM nästa år, säger Larsson till C More.

Veterantrion, som sagt att sommarens mästerskap skulle bli det sista de gör i landslaget, förlänger sin tid i den blågula tröjan till EM 2021. Sebastian Larsson ser det som ett fint avslut på karriären i landslaget.

– Personligen hade jag en dröm att avsluta landslagskarriären med ett lyckligt EM. Förhoppningsvis får jag göra det nästa sommar, även om jag har respekt för att det är ett år dit, säger han till C More.

Fotbolls-EM

Han säger att idrotten blir sekundär när det nu handlar om större problem än de som idrottsvärlden har, med tanke på coronaviruset. Men siktar på att vara i form nästa sommar.

– Jag ska försöka se till att jag är tillräckligt bra och fräsch för att få uppleva EM nästa år.

”Det gör mig glad”

För förbundskapten Janne Andersson innebär det en möjlighet att ha med tre rutinerade spelare i truppen.

– Jag har pratat med dem i dag och samtliga tre öppnar upp för att de vill vara med i EM. Det gör mig glad, de har bidragit med mycket, säger han till C More.

KLIPP: Janne Andersson om oron för klubbars ekonomi (18 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet