Pelé. Foto: Bildbyrån

Pelé inlagd på sjukhus igen

Uppdaterad
Publicerad

Pelé är återigen inlagd på sjukhus.

81-åringen genomgick ytterligare behandling efter att ha fått en tumör på tjocktarmen bortopererad i höst, rapporterar Reuters.

Reuters skriver att tillståndet ska vara stabilt och att han av allt att döma kommer skrivas ut inom de närmaste dagarna.

Något som bekräftas av fotbollslegendarens dotter på Instagram.

”Om två eller tre dagar är han hemma igen för att njuta av jul. Detta var ingen överraskning. Ingreppet var planerat och är en del av behandlingen”, skriver hon.

Opererade tumör

Det var i september som Pelé lades in på intensivvårdsavdelning i Sao Paulo på grund av magproblem. I samband med det opererades en tumör på den högra delen av tjocktarmen bort.

Mina vänner, jag återhämtar mig alltjämt väldigt bra. I dag har jag haft besök av familjemedlemmar och jag fortsätter att le varje dag. Tack för all kärlek ni ger mig”, skrev han då.

KLIPP: Vem är Pelé? (20 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.