Peter Gerhardsson, förbunskapten, tror att landslaget kan gå hela vägen till EM-guld. Foto: Bildbyrån.

Peter Gerhardsson vill vara favorit inför EM: ”Skön känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson vill vara favorit inför EM i sommar.

Då trivs han med sitt lag.

– Jag har inte gillat att vara underdog, då har man inte gjort nånting, säger han till SVT Sport.

Det svenska damlandslaget i fotboll är samlat i Båstad och laddar för fotbolls-EM i England. Efter OS-silvret i Tokyo har förväntningarna på landslaget stigit, och förbundskaptenen tror att man har bra chans även i EM

– Jag pratar aldrig om resultatmålsättningar. Det är inte värt nånting. Känslan är att vi kan gå väldigt långt. Har vi gjort det under VM och OS så kan vi gå hela vägen till ett EM-guld. Men då måste vi göra allting felfritt och perfekt, säger Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

”Man måste prestera först för att vara favorit och det har vi gjort nu”

Förbundskaptenen trivs med höga förväntningar på laget.

– Jag har inte gillat att vara underdog, då har man inte gjort nånting. Men man måste prestera först för att vara favorit och det har vi gjort nu. Då blir det en skön känsla.

– Vi representerar Sverige och har chansen och känner att vi kan gå hela vägen. Då är det fantastiskt att vara svensk supporter. Jag sitter själv och kollar på Duplantis och Ståhl i friidrott och när man känner att Sverige kan vinna så känns det fantastiskt. Vi vill att svenska folket ska känna det här. Tanken på EM-guld finns där men jag har stor respekt för alla matcher och träningar, säger han.

KLIPP: Hör Hanna Bennison inför EM (21 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Bennison. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet