Peter Swärdh får sparken från Kalmar

Swardh
Foto: Bildbyrån

Krislaget Kalmar har bara vunnit två matcher på tolv omgångar. Nu får tränaren Peter Swärdh lämna klubben.
Ersättare blir Nanne Bergstrand som återvänder till klubben.

Kalmar har fått en allt annat än bra start på årets allsvenska. En fjortondeplats i tabellen, med bara åtta inspelade poäng på tolv matcher gjorde att styrelsen fick nog.

Peter Swärdh, 52, som kom till klubben för tre säsonger sedan, får sparken ett halvår innan hans kontrakt går ut. Det beslutades på ett styrelsemöte i söndags kväll.

– Resultaten är inte okej. Vi har en otroligt viktig höst framför oss, där vårt absoluta fokus är att vi ska ha tre lag bakom oss, säger ordföranden Mattias Rosenlund.

– Men vi kände att Swärdh hade ett tufft utgångsläge att vända detta, och därför tog vi beslutet. 

Andra tränaren att få sparken

Förra året tog tränaren Kalmar till en sjätteplats i allsvenskan, och under debutåret blev det en trettondeplats. Han har tidigare tränat Helsingborg, Mjällby och Åtvidaberg.

Swärdh blir den tredje tränare som får sparken i allsvenskan. I maj sparkade jumbon AFC United Pelle Olsson. Även Janne Jönsson i Halmstad fick gå som tränare förra veckan, men fick fortsätta i klubben som manager.

Ny tränare i Kalmar blir Nanne Bergstrand, som återvänder till klubben efter en sejour i Hammarby.

Läs mer på SVT Småland.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.