Pia Sundhage förlänger med Brasilien. Foto: Bildbyrån.

Pia Sundhage förlänger med Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhage förlänger med Brasilien. 60-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024.

– Jag blev kär i det här landet, säger Pia Sundhage.

”Jag är så glad över att meddela att vi kommer att fortsätta arbetet mot 2024. Jag är lyckligt lottad. Tillsammans är vi starka”, skriver hon på Twitter.

Sundhage tog över det Brasilianska damlandslaget 2019 och jobbar mycket tillsammans med det brasilianska fotbollsförbundet för att lyfta damfotbollen i landet.

– Jag är glad, mitt hjärta bankar. Det här är mycket viktigt. Jag blev kär i det här landet, de supervänliga människorna och fotbollen. Jag ville inte missa det här tillfället för det är saker på gång i det här landet, säger hon i ett pressmeddelande.

Flera mästerskap väntar

Det nya kontraktet innebär att Sundhage kommer att leda laget i sommarens OS, Copa America 2022, VM 2023 och OS 2024 i Paris.

– Pia och hennes team har enligt vår uppfattning gjort ett bra och utvecklande arbete som spelarna, supportrarna och ledningen gillar. Det finns därför inget bättre än att kunna fortsätta fortsätta jobba med det här arbetet, säger brasilianska fotbollsförbundets president Rogério Caboclo.

Sundhage har tidigare tränat både Sverige och USA:s landslag. Tillsammans med det amerikanska damlandslaget tog hon OS-guld både 2008 och 2012. 2016 ledde hon Sverige till OS-silver.

ARKIV: Sundhage: ”En känslomässig berg-och dalbana” (6 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.