Göteborg i serieledning efter storseger

Kopparbergs/Göteborg tog över förstaplatsen i allsvenskan efter att ha besegrat Piteå borta med 5-1 (2-0).

Matchen avgjordes i slutet av den första halvleken då Stina Blackstenius gjorde 2-0.

Vassast var Göteborgs Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist som bägge satte två mål och passade till ett.

Göteborg tog kommandot direkt i matchinledningen och redan efter sex minuter kunde Rebecka Blomqvist prickskjuta in 1-0 i krysset efter en fin passning från Emma Koivisto. Koivisto var sen nära att öka strax efteråt men bollen rullade retfullt strax utanför.

Piteå försökte såga sig igenom gästernas försvar men lyckades sällan komma till något farligt avslut. I stället matade Göteborg på med bollar framåt och producerade flera bra skott mot mål, genom Filippa Curmark, Koivisto och Stina Blackstenius.

Göteborgs press mattades något en bit in i halvleken och Piteå tilläts sticka upp några gånger utan att skapa något av värde. Istället tvingades Piteås målvakt Guro Pettersen till en jätteräddning på Pauline Hammarlunds närskott efter frispark.

Blackstenius satte tvåan

Det dröjde till den 39:e minuten innan Piteå lyckades få till en målchans, och det efter att bollen studsat fram och tillbaka i framför Göteborgs målvakt. Nina Jakobsson lyckades dock inte få till avslutet.

Minuten efteråt rullade gästerna upp Piteås försvar och Stina Blackstenius kunde stöta in 2-0 på en lång passning längs linjen från höger av Pauline Hammarlund.

Piggare Piteå

Piteå kom ut till andra halvlek med betydligt mer energi och tog hand om spelet. Göteborg hade till en början ganska enkelt att freda sitt mål. Man lyckades skapa halvlekens första chans då Julia Roddar sköt över ett nästan öppet mål från nära håll.

Piteås stora chans att gnaga sig in i matchen kom i den 51:a minuten då Josefin Johansson prickade stolpen.

Men istället för 1-2 blev det 0-3 några minuter senare då Pauline Hammarlund knoppade in billen på hörna från Rebecka Blomqvist. Hon var även sist på bollen i den 67:e minuten då bollen rullade förbi Guro Pettersen till 4-0.  I den 78:e minuten gjorde Rebecka Blomqvist sitt andra mål då hon drog till ett hårt skott från straffområdeslinjen.

På stopptid fick Piteå lite lön för allt slit då Julia Karlernäs sköt ett långskott som gick in via stolpen.