Örebro firar kvitteringsmålet mot Piteå. Foto: Bildbyrån

Sen kvittering gav Örebro poäng i Piteå

Först tog det länge innan Piteå spräckte nollan hemma mot Kif Örebro. Då det målet väl hade gjorts svarade Örebro snabbt till 1-1 och lagen delade till slut på poängen.

– Det är både och. Skönt att vi får en poäng, tråkigt att vi inte få tre, säger Örebros målskytt Karin Lundin till Nerikes Allehanda.

Det var en chansrik första halvlek, men då lagen gick till pausvila var ställningen ändå 0-0.

I början av andra halvlek hade Piteå ett trippelläge med skott från Fernanda da Silva, Cailin Mitchie och Vilma Koivisto, men ingen hittade målet. Moa Öhman i Örebromålet storspelade.

Det blev också lite dramatik då Piteås da Silva fick en armbåge upp i ansiktet på en Örebo-spelare som blev liggande. Frisparken var trots det Piteås.

Med en kvart kvar att spela slog Mitchie en fin boll i djupled till Edlund som lobbade över Öhman och förde upp hemmalaget i ledning. Örebro-tränaren Martin Skogman var rasande då han hävdade att Edlund stod i offside.

Strax efter hade Ellen Löfqvist och Edlund chansen att utöka till 2-0, men istället svarade Örebro då finländskan Heidi Kollanen hittade Karin Lundin med ett inlägg från vänster.

– Alltid skönt att göra mål också, jag känner att jag kommer in i det mer och mer, säger nyförvärvet från Göteborg till Nerikes Allehanda.

Örebro har inlett säsongen med två raka kryss, medan Piteå står på fyra poäng i damallsvenskan.