Foto: SVT/Anders Hjertström

Piteås ordförande: ”Vi vill inte spela”

Uppdaterad
Publicerad

Piteå har drabbats av covid-19.

Till helgen väntar Linköping enligt spelschemat – men det ser inte ut att bli någon match.

– Vi vill inte spela. Jag kan inte tänka mig något annat än att de inte vill spela mot oss. Matchen kommer ju att ställas in, säger Piteås ordförande Rikard Fahlman till SVT Sport.

Piteå förlorade mot Eskilstuna på hemmaplan med 0-2 i går. Efteråt bekräftades att en spelare hade testats positivt för covid-19. I dag meddelade klubben att ytterligare tre spelare har drabbats av corona.

KLIPP: Piteå förlorade igen (25 april)

Tror att matchen flyttas

På söndag väntar Linköping på bortaplan. Piteås ordförande Rikard Fahlman tror inte det blir någon match.

– Jag kan inte se det på något annat sätt. Vi har varit i kontakt med Linköping som vi spelar mot i nästa omgång. Vi vill inte spela och jag kan inte tänka mig att de vill spela mot oss heller, säger Fahlman till SVT Sport.

Allt talar för att ni flyttar matchen?

– Jag kan inte tänka mig annat. Enligt vår läkare Arne (Zingmark) har vi en situation där det är fem dagars inkubationstid. Om vi ska testa efter inkubationstidens utgång så är det på fredag. Det är en klustersmitta, så det är för tidigt att säga något. Det skulle förvåna mig om det inte är fler som har drabbats. Jag kan inte tänka mig att vi spelar någon fotboll helgen som kommer.

– Vi vill inte och jag tror inte någon vill möta oss heller. Jag hoppas att de har klarat sig i Eskilstuna också.

”Det är ingen rolig dag”

Fahlman känner sig orolig.

– Vi har spelare i truppen som har en sjukdom som är fruktansvärd. Vi hoppas att det ska gå bra för dem, och det gör det för de flesta. Men det finns många som får bestående skador av den här sjukdomen, säger Fahlman och fortsätter:

– Sen har vi spelat en match där vi har haft motståndare, så man är rädd att de har smittats. Det är ingen rolig dag i dag.

SVT Sport har pratat med Linköpings klubbdirektör Frida Andersson. Hon hänvisar till ett pressmeddelande vid klockan 17.00 i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.