Anthony Martials Manchester United och de andra Premier League-lagen kanske avslutar säsongen i Perth. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förslaget: Avsluta Premier League-säsongen – i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart om – och i så fall hur – Premier League-säsongen kommer att avslutas.

Men den engelske agenten Gary Williams jobbar på en väldigt uppseendeväckande plan.

Han vill att säsongen ska avslutas i australiensiska Perth, 1 500 mil bort.

– Jag har haft diskussioner med kontakter i Premier League-klubbar och de gillar idén, säger han.

92 matcher återstår att spela av Premier League-säsongen. Om de kommer kunna spelas, och i så fall hur, är fortfarande högst osäkert. Företrädare för engelska Premier League höll under fredagen samtal med regeringen om en potentiell omstart av ligan. Siktet är inställt på ligastart i juni, men enligt nyhetsbyrån AP så kan inte säkerheten garanteras på alla 20 arenor i ligan och de kvarstående matcherna kommer därför att avgöras på neutral plan.

Den före detta Manchester United-försvararen Gary Neville lyfte tidigare i veckan, i Sky Sports, idén om att avsluta säsongen utomlands. Nu kan tidningen The Sun avslöja att det faktiskt pågår ett arbete för att det ska bli så.

Stöttas av klubbföreträdare

Den brittiske agenten Gary Williams, som bor i Perth på Australiens västkust, jobbar nämligen för att det ska bli så som Neville har föreslagit.

The Sun skriver nämligen att Williams är i kontakt med den australiensiska regeringen och dess idrottsministerium för att få deras stöd, och att flera Premier League-klubbar redan har visat sig vara positiva till förslaget.

– Vi åker på världsturnéer under försäsongen. Det här är inte annorlunda. Och klimatet i Australien är perfekt just nu, säger en klubbföreträdare, enligt The Sun.

”Gillar idén”

Williams bekräftar planerna.

– Jag har haft diskussioner med Premier League-klubbar och de gillar idén. Jag har även pratat med regeringsföreträdare och de är entusiastiska. Vi ska prata igen nästa vecka. Alla är trygga här och regeringen har lättat på många restriktioner, säger han.

”Har frisk luft”

Glenn Sterle sitter i den australiensiska senaten, för delstaten Western Australia där Perth ingår. I The Sun uttalar han sitt stöd för förslaget.

– När Gary först nämnde det tyckte jag att det var en underbar idé. Jag är glad att han får samma respons från personerna inom idrotten som han har kontaktat. Det här är Australiens sportcentrum. Vi har frisk luft och bra väder. Det hade varit perfekt, säger han.

ARKIV: Hysén om att säsongen stoppades när Liverpool var två vinter från ligatiteln: ”Någon förbannelse som vilar” (5 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.