Planet där den försvunne fotbollsspelaren Emiliano Sala befann sig på har hittats Foto: Thibalt Camus/APVisa alla (2)
Visa alla (2)

Emiliano Salas plan är hittat

Uppdaterad
Publicerad

Planet där den försvunne fotbollsspelaren Emiliano Sala befann sig på har hittats, uppger Sky News. En sökande båt fann flygvraket på botten av den engelska kanalen i morse. Familjen är underrättad.

Planet försvann från radarn nära Kanalöarna den 21 januari och både piloten David Ibbotson och den argentinska fotbollsspelaren är försvunna sedan dess.

Det är extremt små chanser att de ska hittas”, meddelade brittiska myndigheter så sen som för några dagar sedan. Men nu är planet alltså hittat.

Var klar för en övergång till Cardiff

Två fartyg letade efter spår av det försvunna planet efter ett online-upprop. Det sökande teamet hade då minskat ner sökområdet till endast fyra engelska kvadratmil.

För några dagar sedan hittades delar av två flygplansstolar på en strand nära Surtainville på Frankrikes nordvästra kust.

Den 28-årige argentinaren Sala hade precis blivit klar för Premier League-laget Cardiff efter en övergång från den franska klubben Nantes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer