Foto: Bildbyrån/TT

Polisutredning på Mauritius – mobiltelefon filmade på damernas toalett

Uppdaterad
Publicerad

Mauritius fotbollsförbund skakas av en skandal.

En kvinnlig medarbetare hittade nämligen en mobiltelefon gömd på damernas toalett – medan den hade videoinspelningen igång.

Nu utreds händelsen av polis.

– Vi hoppas att Fifa ska agera, säger Jayesh Rampadarath, som är sportchef i en mauritisk klubb.

Enligt polisanmälan, som lämnades in av det mauritiska fotbollsförbundets administrativa sekreterare Mila Sinnasamy, hittades telefonen gömd i vattentanken på damernas toalett på det mauritiska förbundets högkvarter.

Sinnasamy skriver i anmälan att mobilen var påslagen och filmade de som besökte toaletten.

”Den var placerad på ett sådant sätt att de som gick in på toaletten kunde ses klart och tydligt, och om en kvinna tog av sig byxorna kunde hennes privata delar ses utan problem”, skriver hon.

Ungdomslag kan ha drabbats

Enligt Sinnasamy informerades det mauritiska förbundets assisterande generalsekreterare, som då meddelade att de inlett en internutredning. Men efter att Sinnasamy upplevt att det inte hände något gick hon till polisen.

Det är inte bara personal på fotbollsförbundet som kan ha drabbats, då förbundets lokaler även är hemmaplan för landets ungdomslandslag. Dessutom använder sig flera klubblag av lokalerna.

– Det var några som kontaktade mig direkt efter att nyheten kom ut. De var oroade eftersom lokalerna även används av U17-tjejerna, och det finns två damtoaletter som spelare och personal använder sig av. Jag uppmanar föräldrarna att kontakta polisen. Jag har personligen kontaktat regeringens barnskydd för hjälp och assistans också, säger Jayesh Rampadarath, sportchef på GRSE Wanderers SC i den mauritiska högstaligan, till den brittiska tidningen The Guardian, och fortsätter:

– Detta är ett allvarligt fall, och vi hoppas att Fifa ska agera.

Det mauritiska fotbollsförbundets ordförande har, enligt lokala medier som citeras av Guardian, sagt att ”Sanningen segrar alltid”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.