Pontus Jansson slutar i landslaget. Foto: Bildbyrån.

Pontus Jansson slutar i landslaget: ”Ett av mina tuffaste beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Jansson slutar i landslaget.

Det meddelar han via Instagram.

”Ett av mina tuffaste beslut” skriver han.

2012 debuterade försvararen för Blågult.

Nu har han gjort sin sista match. Det blev totalt tre mästerskap, och 27 matcher för Sverige.

”Ett av mina tuffaste beslut, men dagen har kommit då jag lämnar över min plats i landslaget till någon annan”, skriver han.

”Ibland går inte alla drömmar som man vill”

Jansson gick som 15-åring till Malmö FF och 2009 skrev han på ett proffskontrakt. Trots att han gjort 27 landskamper och tillhört det svenska landslaget i nio år, är han inte helt nöjd.

”Självklart hade jag drömt om mer, att spela varje match och vara en tongivande spelare, men ibland så går inte alla drömmar som man vill”

Anledningen till att han nu lägger landslagsskorna på hyllan ska bero på det faktum att han vill fokusera på sitt klubblag, Brentford, och sin familj.

I inlägget hyllar 30-åringen sina landslagskamrater och förbundskapten Janne.

”Så till alla spelare, ledare och personer kring landslaget, jag vill skicka det absolut största tacket. Ni är dom som gjort det roligt att komma till varje samling och jag kommer sakna er alla enormt. Ni är guldvärda vartenda en av er”.

Stöd av landslagskompisar

I kommentarerna under inlägget visar bland andra Viktor Claesson, Albin Ekdal och Robin Olsen sitt stöd.

”Du kommer vara saknad min broder, vi håller kvar din plats vid matbordet”, skriver Olsen.

”Tack för fina minnen ihop. Kör hårt nu kompis”, skriver Ekdal.

Jansson är den sjätte spelaren som har tackat för sig i landslaget efter uttåget i EM-åttondelsfinalen mot Ukraina. Sedan tidigare har Marcus Berg, Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Gustav Svensson meddelat att de har gjort sitt i Blågult.

– När jag och Pontus pratade tidigare i veckan meddelande han att han känner att han har svårt att hitta motivationen för att satsa på såväl landslag som klubblag nästa säsong. Det är såklart tråkigt men är det så att motivationen inte riktigt finns där så har jag full förståelse för beslutet. Det har varit ett nöje att arbeta ihop med Pontus. Han har alltid varit väldigt professionell och har med sin passion, glädje och prestationer på planen varit en stor tillgång i herrlandslaget. Jag önskar honom stort lycka till i sin fortsatta karriär, säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande på fotbollförbundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.