Pontus Wernbloom avslutar karriären. Foto: Bildbyrån.

Pontus Wernbloom avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Wernbloom har gjort sitt på fotbollsplanen.

35-åringen har meddelat att han lägger ner karriären.

– Det är ju ett beslut jag inte tagit själv, utan som kroppen har tagit åt mig, säger Wernbloom till SVT Sport.

Pontus Wernbloom har vunnit SM-guld och cupguld med IFK Göteborg. Han har gjort 186 matcher och tryckt in 55 mål. Men det blir inte fler.

Den 35-årige mittfältaren har meddelat att han avslutar fotbollskarriären. Han ska operera knät i sommar och sen blir det rehabilitering. Sen kommer han inte återvända till fotbollsplanen.

– Det är ju ett beslut jag inte tagit själv, utan som kroppen har tagit åt mig. Det är ju det som är lite pissigt såklart, att man inte får sluta på sina egna villkor, säger Pontus Wernbloom till SVT Sport.

– Jag har haft en historik på sistone, som inte har varit smickrande för någon, det har inte funkat som jag har velat. Och nu funkade det inte alls. Det finns ingenting annat att göra än att jag måste operera. Det är tråkigt men samtidigt måste man någonstans försöka svälja det även om det känns otroligt bittert, såklart.

KLIPP: Från arkivet: Marcus Berg i IFK Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.