Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den märkliga situationen där en funktionär tacklar Goncalo Ramos. Foto: X/TV4

Portugals Goncalo Ramos glidtacklad av funktionär efter matchen mot Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Portugals vinstmatch mot Turkiet (3-0) kantades av flera planstormare.

Efter matchen skulle en funktionär fånga just en sådan – men halkade och glidtacklade Goncalo Ramos som grimaserade illa.

Portugal gjorde processen kort med Turkiet och vann med klara 3-0. Man är därmed klart för slutspel.

Matchens huvudfokus blev dock säkerheten. Matchen avbröts nämligen hela sex (!) gånger på grund av planstormare som ville få sig en närmare titt på superstjärnan Cristiano Ronaldo.

Fotbolls-EM

En funktionär skulle efter slutvisslan fånga en planstormare men halkade och glidtacklade således Portugals Goncalo Ramos som föll till marken och grimaserade illa.

Ramos undersöktes av läkare men ska vara okej, enligt portugisiska tidningen A Bola.

Se den märkliga situationen i spelaren.

– Vi alla älskar supportrar som erkänner sina stora stjärnor och ikoner. Men det är väldigt, väldigt olyckligt om dessa intentioner är dåliga, spelarna är utsatta och det måste vi vara försiktiga med, säger Portugals tränare Roberto Martinez enligt The Guardian.

– Det här ska inte hända på en fotbollsplan, förmodligen behöver vi ge en uppmaning till supportrarna att det här är inte rätt väg att gå.

Ronaldo blev historisk med sin assist till 3-0-målet. Det har blivit åtta stycken totalt i EM-sammanhang och med det tangerar han tjecken Karel Poborsky.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet