Manchester Citys tränare Pep Guardiola deppar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Premier League skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Fem klubbar har spelare som är, eller misstänks vara, smittade av coronaviruset.

Nu kom beskedet att ligaspelet skjuts upp till fjärde april.

– Hälsan är viktigast, säger Premier Leagues vd Richard Masters.

Chelseas ytter Callum Hudson-Odoi har testat positivt för viruset och Arsenals manager Mikel Arteta är också smittad. Arsenal, Chelsea, Everton och Leicester är i självkarantän efter incidenterna och även Bournemouth misstänks ha spelare som är sjuka.

Matchen mellan Graham Potters Brighton och Arsenal ställdes in som en följd av Arteta-incidenten och nu kommer alltså beskedet att spel i Premier League skjuts upp.

Corona och idrott

– Framför allt önskar vi att Mikel Arteta och Callum Hudson-Odoi återhämtar sig snabbt, inklusive alla andra drabbade av viruset. FA och EFL vill försäkra alla om att hälsan och välbefinnandet hos spelare, personal och supportrar är vår prioritet, säger Premier Leagues vd Richards Masters i ett uttalande.

Beslutet gäller även FA-turneringar, lägre ligan EFL och damligan WSL.  Tanken är att ligaspelet ska återupptas tidigast 4 april, beroende på det medicinska läget

Sedan tidigare är det klart att spanska La Liga skjuts upp några veckor med tanke på smittan och matcherna i italienska Serie A tar paus på en månad av samma anledning. Albin Ekdals lagkamrat i Sampdoria Manolo Gabbiadini är sjuk i viruset, precis som John Guidettis lagkamrat Timo Hübers och Juventus-spelaren Daniele Rugani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet