Nigel Pearson är orolig för en tidig omstart. Foto: AP

Manager orolig för tidig Premier League-omstart

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags öppnade Storbritanniens idrottsminister för Premier League-spel. Men Watfords manager Nigel Pearson att dra igång för tidigt.

– Vi bör vara försiktiga. Att ignorera möjligheterna är dumt då det handlar om att skydda människors hälsa, säger han till The Times.

I dag återstartade Bundesliga efter coronakrisen – och Premier League planerar för att starta om i juni. I torsdags öppnade regeringen också för fotbollen igen efter coronavbrottet sedan mars månad.

Men Watfords manager Nigel Pearson varnar för att spelarnas liv kan vara i fara.

Corona och idrott

– Människor stänger sina ögon för hotet, säger han till tidningen Times och fortsätter:

– Jag skulle vilja starta om Premier League, men det måste vara säkert. Vi bör vara försiktiga. Att ignorera möjligheterna är dumt. Det handlar om att skydda människors hälsa.

Även hos spelarna råder stor oro.

– Ärligt talat, från vad jag har uppfattat så anser en majoritet av spelarna att det känns obekvämt att börja spela nu, säger Chelseas mittfältare Willian enligt Evening Standard.

Ligger illa till

Efter 29 matcher ligger Watford just ovanför nedflyttningsstrecket på 17:e plats. Laget har samma poäng som Bournemouth som ligger nedanför strecket.

Storbritannien är ett av de värst drabbade länderna vad gäller dödsfall i covid-19. Enligt Johns Hopkinsuniversitet har det dött 34 078 personer i Storbritannien. Det är bara USA som har fler dödsfall där det dött  87 595 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet