PSG vidare till kvartfinal. Foto: TT

Sämsta CL-insatsen på 14 år för Messis Barcelona

PSG vann det första mötet med 4-1 och gick in i Champions League-returen med ett stort övertag.

Kvällens 1-1 räckte inte för att Barcelona skulle vända på dubbelmötet.

PSG är nu vidare till kvartsfinal med totalt 5-2 över två matcher.

Det var första gången sedan 2005 som en kvartsfinal i Champions League spelas utan Cristiano Ronaldo, vars Juventus blev utslaget efter stor dramatik hemma mot Porto i går, och Leo Messi. De senaste 12-15 årens stora dominanter i världsfotbollen.

Det var det första mötets 1-4 som sänkte Barcelona.

– Det var ett stort steg framåt efter en fantastisk prestation. Vi hade många chanser men tog dem inte, säger Antoine Griezmann, enligt AP.

Barcelona, som för första gången på 14 år inte når kvarten i Champions League, tog tag i taktpinnen i den första halvleken och skapade en mängd chanser. Men det var PSG som tog ledningen.

Kylian Mbappe blev fälld i straffområdet och satte också själv straffen.

Men det tog inte lång tid innan Barcelona kvitterade genom Leo Messi, som satte ett kanonskott rätt i krysset.

Navas räddade Messis straff

I slutet av den första halvleken var det bortalaget som fick straff. En straff som Messi missade. Keylor Navas i PSG-målet stod för en bra räddning och kunde därmed hålla siffrorna 1-1 i halvtid.

Den andra halvleken var jämnare och Barcelona fortsatte att jaga en vändning. Men det blev till sist inga fler mål i matchen och PSG tog klivet till kvartsfinal.

ARKIV: Portos tio man slog ut Juventus (10 mars)