PSG:s tränare Didier Ollé-Nicolle har stängs av. Foto: Yoan Valat/EPA/TT

PSG stänger av tränaren Didier Ollé-Nicolle

Uppdaterad
Publicerad

Paris SG har stängt av damlagets huvudtränare, Didier Ollé-Nicolle, för opassande uppförande och uttalanden mot spelare i laget.

Den franska storklubben meddelar själva beslutet på sin hemsida.

”Paris Saint-Germain har idag informerats om olämpliga incidenter och kommentarer som medlemmar i klubbens damlag har blivit utsatta för”, heter det i ett uttalande.

Beskedet kommer med blott två omgångar kvar av den franska ligan. PSG ligger just nu tvåa, fem poäng efter de serieledande Champions League-vinnarna i Lyon.

”Dessa händelser och kommentarer, om de bekräftas, kommer att vara oförenliga med de sportsliga och mänskliga värderingarna i Paris Saint-Germain”.

Ligue 1

”Tagits i samförstånd”

PSG uppger att man ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen, och att klubben avser att gå till botten med situationen.

Beslutet att stänga av Ollé-Nicolle ska ha tagits i samförstånd med tränaren, men PSG understryker att det inte får ses som ett förhandsbesked i målet. Ärendet kommer nu att bli föremål för interna utredningar.

Den svenska landslagsförsvararen Amanda Ilestedt spelar i PSG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet