Friends Arena. Foto: Bildbyrån

Publikfiasko väntar Sverige: ”Tror inte jag heller tagit mig hit”

Uppdaterad
Publicerad

Bara 10 000 biljetter sålda inför landskampen mot Slovakien.

Då kan Sverige slå bottenrekord på Friends Arena.

– Tror inte jag heller jag ahde tagit mig hit till den här matchen, säger John Guidetti, i rollen som småbarnsförälder, till SVT Sport.

I augusti 2013 spelade Sverige inför 13 438 åskådare i träningsmatch mot Norge – ett bottenrekord på nationalarenan. På tisdag kan det vara slaget när Sverige tar emot Slovakien.

– Jag tror inte det beror på att vi gjort något fel, utan jag har själv två barn. Jag förstår, säger Guidetti och fortsätter:

Herrlandslaget i fotboll

– Hade det varit en tisdagskväll, kvart i nio, lite kallt ute, så tror inte jag heller jag hade tagit mig hit till den här matchen.

Även Albin Ekdal har noterat det skrala publikintresset.

– Det väntas ju inte bli någon publikfest direkt men dra på sig landslagströjan är alltid kul så vi som kommer spela kommer göra allt för att försöka vinna och höja självförtroendet ytterligare, säger nyblivne pappan.

I Ryssland har man valt att sprida matcherna i landet (35000 såg matchen mot Sverige i Kaliningrad) – tror du det kan vara en lösning för Sverige?

– Det kan nog vara en idé, att spela i lite andra städer, säger Ekdal och fortsätter:

– Sen tror jag det är svårt. Tisdag kväll, sen avspark för barnfamiljer att ta sig ut hit, inte optimala förutsättningar. Men klart man önskat att det skulle bli fler än vad det nu blir. Det ska vara nästintill fullsatt men det kommer till de viktiga matcherna hoppas jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet