Quaison: ”Redo för större klubbar”

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen 19/20 blev ett genombrottsår för Robin Quaison.

Med 13 mål på 32 matcher var anfallaren överlägset bästa målskytt för Mainz och nu känner sig 26-åringen redo för något större.

– Det är inget som skrämmer mig. Jag gillar utmaningar och jag har en förmåga att anpassa mig snabbt, säger Quaison till SVT Sport.

Innan coronauppehållet var Robin Quaison en av Bundesligas hetaste anfallare. I bottenlaget Mainz gjorde 26-åringen 12 mål på 24 matcher innan ligan tog coronapaus. När ligan väl kom igång gick det tyngre för svenskan med bara ett mål på de sista åtta.

”Det är inget som skrämmer mig”

Trots formsvackan blev Quaisons Mainz överlägset bästa målskytt och den före detta AIK:aren känner sig redo för nästa utmaning.

– Jag är redo. 100%. Det är inget som skrämmer mig. Jag gillar utmaningar och jag har en förmåga att anpassa mig snabbt så jag ser fram emot den kommande perioden, säger Quaison till SVT Sport.

2014 lämnade Robin Quaison allsvenska AIK för att testa lyckan i italienska Palermo. Efter tre år Sicilien kom ett bud från Mainz, klubben som svensken tillhört sedan 2017. Trots över 150 matcher i de europeiska ligorna och 32 mål har det ännu inte blivit några titlar, något som lockar den svenske landslagsstjärnan.

Vad drömmer du om nuförtiden?

– Vinna titlar. Gå till ett storlag och vinna titlar. Det spelar ingen roll om jag är 45 år gammal och fortfarande spelar fotboll, titlar är det jag vill ha, säger Robin Quaison och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.