Zlatan Ibrahimovic måljublar i comebacken mot Lazio förra veckan. Foto: Bildbyrån

Raiola om Zlatans framtid: Han blir klubbdirektör

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic vill försvinna från rampljuset efter spelarkarriären.

Men ska man tro stjärnans agent Mino Raiola så väntar en annan roll.

– Han kommer att pensionera sig och starta ett nytt kapitel som klubbdirektör, säger Raiola till Tuttosport.

Förra veckan uttryckte anfallsstjärnan själv i en intervju med France Football att han inte vill ha något liv i offentligheten den dag han lägger skorna på hyllan.

– Efter min karriär vill jag försvinna. När du lever i den här världen så länge som jag gjort, vet du vad du har gått igenom mentalt och fysiskt. Så jag vill försvinna och njuta av mitt liv, sade han då.

Men agenten Mino Raiola ger nu ett annat besked kring Ibrahimovics framtid.

– Vi får se vad Zlatan bestämmer sig för i juni. Han tar det alltid år för år, det finns ingen stress. Det som är säkert är att dagen han inte känner sig som en nyckelspelare i laget längre, så kommer han att pensionera sig och starta ett nytt kapitel som klubbdirektör, säger han till italienska Tuttosport.

Sedan Ibrahimovic återvände till Milan 2019 har han gjort stor succé med 29 mål och åtta assist på 48 matcher. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig över den pågående säsongen till och med sista juni nästa år.

KLIPP: Janne Andersson: ”Hoppas att Zlatan är med på nästa samling” (25 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.