Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rami Shaaban: ”Ingen rasism när det kommer till Janne” Foto: TT/SVT

Rami Shaaban: ”Ingen rasism när det kommer till Janne”

Uppdaterad
Publicerad

Efterspelet kring det mycket uppmärksammade bråket i Viaplays TV-studio mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic fortsätter. Nu ger den förre detta landslagsmålvakten Rami Shaaban sin syn på bråket.

– Det finns ingen rasism när det kommer till Janne på det sättet. Så att det var bara en tråkig händelse skulle jag vilja påstå, säger Shaaban när han gästar Morgonstudion.

Det var efter Sveriges 5-0-seger över Azerbajdzjan som ett hetsigt ordbråk bröt ut mellan förbundskapten Janne Andersson och Viaplay-experten Bojan Djordjic

En stor del av efterspelet har handlat om huruvida det fanns en rasistisk underton eller inte när Andersson frågade Djordjic ”vad representerar du?”.

Andersson själv förklarade på en extrainsatt pressträff att så inte var fallet, medan Bojan i ett pressmeddelande står fast vid att han upplevde det som en fråga om hans ursprung.

Under onsdagsmorgonen gästade den före detta landslagsmålvakten Rami Shaaban SVT:s Morgonstudio tillsammans med Emil Eriksson från podden ”Snett inåt bakåt”.

”Från Jannes sida är det inget rasistiskt”

– Jag tror helt ärligt, att från Jannes sida är det inget rasistiskt, sedan förstår jag att Bojan tolkar det som han gör. Så för mig är det bara ett stort missförstånd. Jag har träffat Bojan, jag vet hur han är och jag vet hur Janne är. Så det där för mig är inte en grej, det finns ingen rasism när det kommer till Janne på det sättet. Så att det var bara en tråkig händelse skulle jag vilja påstå, säger Shaaban.

Emil Eriksson menar i sin tur att Bojan borde vara tydligare.

– Om Bojan ska anklaga Janne för att vara rasist så för han göra det fullt ut så att säga. Nu gick han ut och sa att Jannes intentioner inte spelar någon roll, men att han ändå är sårad. Det kanske är lite luddigt och det kan jag tycka är lite orättvist mot Janne. I så fall får Bojan backa upp det helt och säga ”då ljuger Janne för mig, det var hans intention att ifrågasätta min svenskhet”. Nu blir det något slags mellanläge som jag tycker är olyckligt, säger Eriksson.

KLIPP: Förbundskapten Janne Andersson dagen efter uppmärksammade TV-bråket (28 mars 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Andersson känslosam efter bråket med Viaplays expert Bojan Djordjic. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.