Foto: TT

Ingen Ronaldo – det Costade för Real

Uppdaterad
Publicerad

Supercup? Ja, men då ska väl också publiken bjudas på både supermål och supermånga mål. Bland annat från Diego Costa, som var matchens gigant när Atletico Madrid vann med 4-2.

I en mäktig, händelserik målfest fick Atletico Madrid en liten finalrevansch på Real Madrid, efter de två Champions League-förlusterna mot storebror från staden.

Atletico vann Supercupfinalen med 4-2 , i det som nog kommer gå till historien som en av de bästa.

Och i historieboken kommer definitivt Diego Costas namn lysa över raderna.

Det dröjde bara en minut innan ett taggat Atletico med en alltiid lika taggad Diego Costa gjorde 1-0 mot Real Madrid.

Och det var vackert, minst sagt. Kraftpaketet Diego Costa vann en nickduell med Sergio Ramos till sig själv, löpte förbi Rafael Varane och sköt 1-0 på halvvolley. Skottet togs nära kortlinjen, men trots snäv vinkel lyckades Keylor Navas inte rädda.

Costa-time igen

När ljuset sedan sken på Costa igen var hans Atletico i underläge med 2-1. Real hade stuckit emellan med två mål. Ett straffmål från Sergio Ramos och ett mål från Benzema, som tajmade bollen perfekt och nickade in ett inlägg från Ronaldos ersättare? Gareth Bale som snabbt tagit sig fram på högerkanten.

Men då var det Costa-time igen. Spanjoren, som under matchen gruffat sig fram som han brukar, hämtade upp ännu en boll. Den bollen hamnade sedan hos Juanfran, som vackert lobbade sig fram, spelade in till inbytte Angel Correa och vidare till – ja vem – om inte Diego Costa.

Det målet tog matchen till förlängning och innan Costa byttes ut med tio minuter kvar var han inblandad i det avgörande 3-2-målet, som gjordes av Saul Niguez. Ett drömmål även av honom när han slog till på volley utanför straffområdet.

Atletico matchen med 4-2 och bröt Real Madrids svit på fyra raka vinster i Supercupen. Detta utan tränare Diego Simeone på bänken, avstängd fanns han i stället på läktaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.