Visade sitt stöd för skadade lagkamraten – innan oväntade krysset

Uppdaterad
Publicerad

Först visade Real Madrid sitt stöd för knäskadade lagkamraten.

Sedan kryssade topplaget oväntat mot Betis.

Kosovare Asllani blev poängräddare för Madrid från straffpunkten.

Det var i förra veckan som Real Madrids mittfältare, Malena Ortiz, lämnade beskedet på sociala medier att hon ådragit sig en knäskada.

”Det har varit ett mycket tufft år för mig där fotbollen har visat upp sig från sin bittraste sida. Jag har ägnat mitt liv åt denna sport och jag kommer göra allt vad som krävs för att ta mig tillbaka”, skrev Ortiz i förra veckan.

I och med denna nya skada för Ortiz, som var nästa i raden av skador under ett tungt fotbollsår, valde hennes lagkamrater att gå ut på planen inför mötet med Betis med budskapet ”estamos contigo, Malena” (vi är med dig, Malena) på sina tröjor.

Jakobsson och Asllani från start

När matchen väl kom igång var det ett hemmalag som höll mest i bollen, men där gästande Betis tog chansen att gå på kontring när tillfällen gavs och var inte ofarliga framåt. Det var dessutom de lilaklädda som hade en boll inne, men där målet dömdes bort för offside.

Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani startade båda för det spanska topplaget. Jakobsson kom loss från vänster vid några tillfällen och skapade oro men i stort var det en första halvlek där Madrid hade svårt att skapa målchanser där Asllani var osynlig.

Ställningen var alltjämt mållös in till pausvilan.

Kalldusch för Real

I den andra fortsatte Betis att inte visa någon respekt för topplaget, utan försökte spela en offensiv fotboll. Efter knappt timmen spelad skulle det också ge utdelning. 19-åriga Aixa Salvador fick bollen ute till höger i straffområdet och med ett läckert avslut lyfte hon bollen över målvakten och in i den bortre burgavlen.

Därefter var det ett Madrid som hade svårt att skapa målchanser. I stället var Betis nära att utöka sin ledning när den rutinerade anfallaren, Maria Paz Vilas Dono, nickade från nära håll men hemmalagets målvakt, Maria Rodriguez, stod för en fin parad och räddade bollen till hörna.

Säker straffspark

Men i den 77:e spelminuten kom kvitteringen.

Ett inlägg som Asllani slog från vänster tog på en lilaklädd arm i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Den svenska landslagsanfallaren klev själv fram från elva meter och gjorde inget misstag utan placerade in 1-1.

Real Madrid hämtade bollen i nätmaskorna, sprang upp till mittcirkeln och ville få igång spelet snabbt i jakten på ett segermål.

Men det blev inga fler mål utan lagen fick inkassera varsin poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.